Foto: Pexels/Pixabay.com

Har du innboforsikring?

Uavhengig av om du eier eller leier boligen din, er det anbefalt å ha innboforsikring.

Selv om du er nøye med tingene dine kan det oppstå uforutsette hendelser. Både tyveri, vannlekkasjer og brann dekkes av innboforsikring. Skulle du oppleve for eksempel tyveri er det viktig å være forsikret.

Å bruke penger på forsikringer er kanskje noe ikke alle tar på alvor eller synes er viktig, men dette er noen en bør prioritere. Innboforsikring er viktig uavhengig om du eier eller leier.

Dersom du ikke har forsikring, vil du ikke få erstattet eiendelene dine. Borettslagets forsikringer dekker ikke den enkeltes innbo og løsøre. Dette må du selv sørge for å forsikre.

For de fleste vil det være en økonomisk katastrofe om boligen brenner, og man står igjen på bar bakke uten forsikring. Da er alt tapt.

Dersom du ikke har tegnet forsikring, kan du sjekke ut Finansportalen. Der kan du sammenligne prisnivået til flere forsikringsselskaper og finne den beste prisen.

Hos Norsk brannvernforening kan du laste ned brosjyren «Brannsikker bolig». I den kan du lese om krav til røykvarslere og slokkeutstyr, hvordan du kan unngå brann og hva du skal gjøre dersom det begynner å brenne.